"O cremă de brânză cu un gust deosebit şi un impact cromatic apetisant", aşa aş putea cataloga acest deliciu!
Într-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra folosim smântână sau iaurt pe care le încorporăm treptat.
Punem sare şi ulei în cremă şi amestecăm până la omogenizare.
Tocăm mărunt ceapa şi mărarul şi le încorporăm în crema de brânză.
Spalăm uşor petalele şi le îndepărtăm partea alba. Le tocăm dar nu prea mărunt şi le amestecăm în cremă.
Potrivim gustul de sare şi oregano şi servim pe felii de pâine proaspată sau prajită.
1
Puteţi folosi doar frunzele de ceapă.
2
Trandafirii nu trebuie să fie stropiţi/trataţi cu pesticide sau alte soluţii de fertilizare.
3
Puteţi folosi şi alt fel de petale de trandafiri (comestibili), însă gustul nu va fi la fel de pronunţat dar rămâne efectul cromatic.