Această rețetă o fac mereu cu drag pentru toată familia și pentru oaspeți deoarece are un grad de dificultate redus.Sper să vă placă și vouă.:*
În primul rând creierul trebuie spălat și pus la fiert cca. 20 de minute cu puțină sare și piper (sau alte condimente care le folosiți ).Cât timp fierbe creierul ,batem ouale bine cu sare și piper apoi punem pe pe o farfurie făina și pe o farfurie pesmetul.
După ce a fiert creierul,îl strecurăm și îl lăsăm la răcit cca.10-15 min. și îl trecem prin făină,prin ou și apoi prin pesmet.
Puneți uleiul la încins iar apoi când este suficient de fierbinte punem bucățile de creier .Se lasă la foc mediu până prind o custă aurie.Se scot pe servețele abosrbante ca să tragă uleiul.
Se pot face bucați mai mari sau mai mici-depinde de preferințe.
Sper să vă placă și să aveți poftă bună!
1
Nu lăsați creierul foarte mult la fiert că se sfarmă și nu mai prinde forma dorită în pane.
2
Pentru un gust mai accentuat se pot pune condimente și în pesmet.