Creier pane

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 8488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g creier vita
  • 2 oua
  • faina
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Se pune creierul la fiert intr-o cratita cu apa si sare.Se fierbe 10 minute.Se scoate si se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Dupa ce s-a scurs si racit luam fiecare bucata de creier, o asezam  pe un platou si o pudram cu sare si piper dupa gust. Intr-o farfurie batem cele 2 oua cu sare. Pregatim faina pe alta farfurie. Dam bucatile de creier prin faina, apoi prin ou si le punem la prajit in uleiul fierbinte. Dupa ce s-au rumenit se scot pe o farfurie in care punem un servet absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.

Se pot servi atat calde cat si reci cu lamaie si cu garnitura dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Daca doriti se pot da bucatile de creier prin faina,prin ou si la urma prin pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

La Ancuta 1

03.12.2010, 14:41

5 furci nu ajung pentru asa o bunatate

MIUTA 1

03.12.2010, 15:21

Multumesc Kamy,Postavaru

Lizicat 1

03.12.2010, 22:35

Parca sunt niste gogosici... bune... bune...

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane cu parmezan