Chinchard la cuptor cu legume

de Sylvia in Peste, 26 Sep 2010 | 5814 vizualizari

 

Mi-am propus de ceva vreme dar acum chiar am inceput sa gust si sa descopar cat mai multi pesti noi. Inainte mancam ca regula, pastrav, somon, morun si inca vreo 2 sortimente pe care le cumparam tot timpul. Incepand de aceasta saptamana o sa gust si o sa prezint in fiecare saptamana un sortiment nou de peste .

Saptamana aceasta va prezint pestele chinchard, sincer nu cred ca se traduce intr-un anume fel in limba romana, eu am cautat in diferite surse si nu am gasit o alta denumire. Chinchard este un peste de apa sarata, destul de mic ca talie l-as asemana la talie cu macroul, care nu are solzii dispusi pe intreaga suprafata ci doar pe o linie transversala dar credeti-ma sunt greu daca nu aproape imposibil de inlaturat

 

INGREDIENTE

  • am folosit la prepararea lui :
  • o tija de telina verde taiata bucati si cateva feliute de rosie de la care am inlaturat semintele.
  • In rest am mai pus putina apa,
  • 2 linguri de ulei, 
  • un amestec de piper negru si rosu cu sare de mare si cateva fire de cimbru uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinchard la cuptor cu legume:

L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin.  L-am servit cu o garnitura de legume un amestec colorat dar nu foarte pronuntat in arome care sa nu ia suprematia gustului. Pot sa va spun despre acest peste ca m-a impresionat in cel mai placut mod, nu are foarte multe oase, are un gust foarte aromat si bun, o textura nu foarte moale ….concluzia este excelent pentru o masa in familie. Aspectul nu se ridica din pacate la nivelul gustului , nu cred ca l-as recomanda pentru o masa festiva dar ramane un bun candidat la o cina in familie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinchard la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Teo 1

29.09.2010, 00:12

culorile...!

nadina73 1

29.09.2010, 00:29

Am uitat sa-ti spun sant veniti parinti mei la mine in spania,asa ca sant putin in criza ,dar trec rapid 5f

Sylvia 1

29.09.2010, 14:34

Nadina sedere frumoasa si sa va simtiti bine impreuna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cald cu peste