Chinchard la cuptor cu legume

de Sylvia in Peste, 26 Sep 2010 | 6009 vizualizari

 

Mi-am propus de ceva vreme dar acum chiar am inceput sa gust si sa descopar cat mai multi pesti noi. Inainte mancam ca regula, pastrav, somon, morun si inca vreo 2 sortimente pe care le cumparam tot timpul. Incepand de aceasta saptamana o sa gust si o sa prezint in fiecare saptamana un sortiment nou de peste .

Saptamana aceasta va prezint pestele chinchard, sincer nu cred ca se traduce intr-un anume fel in limba romana, eu am cautat in diferite surse si nu am gasit o alta denumire. Chinchard este un peste de apa sarata, destul de mic ca talie l-as asemana la talie cu macroul, care nu are solzii dispusi pe intreaga suprafata ci doar pe o linie transversala dar credeti-ma sunt greu daca nu aproape imposibil de inlaturat

 

INGREDIENTE

  • am folosit la prepararea lui :
  • o tija de telina verde taiata bucati si cateva feliute de rosie de la care am inlaturat semintele.
  • In rest am mai pus putina apa,
  • 2 linguri de ulei, 
  • un amestec de piper negru si rosu cu sare de mare si cateva fire de cimbru uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinchard la cuptor cu legume:

L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin.  L-am servit cu o garnitura de legume un amestec colorat dar nu foarte pronuntat in arome care sa nu ia suprematia gustului. Pot sa va spun despre acest peste ca m-a impresionat in cel mai placut mod, nu are foarte multe oase, are un gust foarte aromat si bun, o textura nu foarte moale ….concluzia este excelent pentru o masa in familie. Aspectul nu se ridica din pacate la nivelul gustului , nu cred ca l-as recomanda pentru o masa festiva dar ramane un bun candidat la o cina in familie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinchard la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (15)

Teo 1

29.09.2010, 00:12

culorile...!

nadina73 1

29.09.2010, 00:29

Am uitat sa-ti spun sant veniti parinti mei la mine in spania,asa ca sant putin in criza ,dar trec rapid 5f

Sylvia 1

29.09.2010, 14:34

Nadina sedere frumoasa si sa va simtiti bine impreuna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap sicilian