Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly

de onuta in Crap / Caras, 12 Iul 2010 | 5956 vizualizari

 

SPER SA VA PLACA NOUA MEA RETETA.

 

INGREDIENTE

  • un crap
  • 200gr malai
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • un varf cutit chilly
  • jumate lingurita mustar
  • sare
  • 1/2 ardei gras,
  • o felie lamaie
  • 2 canute apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly:

1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie.

2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat malaiul mestecand continu .( pentru mamaliga ).

3.Cand mamaliga este  aproape gata se adauga galbenusurile de ou , se lasa circa 3 minute dupa care se varsa pe o farfurie si se lasa la racit.

4.Pestele uscat  se taie bucati de circa 3cm. ,se trece prin malai pentru a nu se lipi si se pune la prajit in ulei la foc mic circa 6-7 minute., timp in care se prepara pasta de usturoi. cu chilly.

5.Pisam usturoiul , adaugam un varf cutit de chilly, un praf de sare, 2 linguri de ulei,si jumate lingurita mustar si se freaca pana se obtine o pasta omogena.

6.Pestele prajit se aseaza pe un platou .

7.Dupa ce mamaliga s-a racit din ea se fac chiftelute rotunde si se pun si ele la prajt la foc mare timp de 10 minute.

8.Chiftelutele se aseaza pe platou langa peste si alaturi se garniseste cu o felie de ardei gras, in care se toarna pasta de usturoi ( pasta de usturoi se pune in mijlocul feliei de ardei gras pentru a nu se intinde pe platou. ), si o felie de lamaie. Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

onuta 1

18.07.2010, 22:36

merci mult ina, si mie imi place pestele foarte mult.si usor si sanatos.

onuta 1

18.07.2010, 22:38

janet, cand mai gatesc peste va invit pe tine si sotul tau la masa.

Cris2711 1

04.03.2011, 18:38

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume