Crap la cuptor in crusta de sare

de Constelatialeu in Crap / Caras, 28 Iun 2014 | 11585 vizualizari

 

Vroiam de mult timp sa incerc reteta asta,asa ca azi am prestat,mai ales ca am avut niste ''cobai la masa''.....sunt in viata daca va intrebati ....

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 2 kg
  • 250 ml vin alb
  • 2 kg sare grunjoasa
  • condimente pentru peste
  • 3-4 rosii potrivite
  • 1 ardei gras mare
  • catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor in crusta de sare:

Mai intai am ''inecat ''pestele ca sa moara,sa nu-l sinucid eu......tot a mai miscat nitel cand am bagat cutitul.......Crapul nu se curata de solzi,se scot branhiiile si intestinele,in asa fel incat sa nu crestam burta.Dupa ce l-am curatat de intestine,am scos osul care amaraste,daca ramane acolo,am spalat bine pestele si l-am lasat la scurs.Am taiat rosiile ,ardeiul si usturoiul si le-am amestecat cu condimente de peste,apoi am umplut pestele cu ele. Separat am pus sarea intr-un bol,am adaugat vinul si am amestecat bine.Intr-o tava am pus hartie de copt,am intins jumatate de sare,apoi am asezat crapul si cu restul de sare am imbracat bine crapul.Am lasat tava in camara,pana a doua zi.Am incalzit cuptorul,am bagat tava la cuptor si la foc mediu am copt pestele,cca 1 ora si 20-30 min.....Am scos tava si cu un ciocan am spart crusta de sare,am scos pestele din tava,l-am asezat pe platou si l-am servit...delicios si toata lumea e in viata....

TIPS-URI

1

nu e nevoie sa-l tineti peste noapte in crusta,la mine asa a fost conjunctura,ca nu aveam timp a doua zi sa-l pregatesc,doar sa-l bag la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap rumen