In urma cu cativa ani nu mancam peste, pur si simplu nu-l suportam. Datorita unor persoane insistente :)) usor, usor am inceput sa consum si eu. Acum imi place la nebunie, iar in varianta asta e pur si simplu delicios!
1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.
2. Spala si sterge pestele cu prosoape de hartie.
3. Cresteaza din loc in loc pielea pestelui (treci peste acest pas daca e un exemplar mic) si freaca-l cu cele 2 lg de sare grunjoasa.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).
5. Amesteca zeama de lamaie cu uleiul si cu sarea.
6. Pune pestele in tava si unge-l tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si pune sub, in si deasupra pestelui.
7. Acopera pestele cu hartia de copt, sigileaza marginile hartiei si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.
S-aveti pofta!
1
daca nu gasiti ace de pin, puteti folosi brad
2
puteti utiliza alt tip de peste daca nu va place crapul