Paine cu merisoare uscate, pentru micul dejun, o minunatie de gust, pufoasa, dulce, perfecta cu un pahar de lapte!
Aluatul se prepara la masina de paine, la programul de framantat si dospit, fara coacere. Se pun ingredientele in ordinea de mai sus in cuva masinii de paine, mai putin merisoarele, se seteaza programul. Merisoarele se adauga spre finalul celei de-a doua framantari. La masina mea, moulinex ow 5000 este programul 13.
Se incinge intre timp cuptorul si se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt.
Se scoate aluatul din cuva, se presara putina faina pe blatul de lucru. Se imparte aluatul in trei parti din care se formeaza trei suluri. Se impleteste aluatul si se pune in tava. Se aseaza tava deasupra aragazului, la cald, acoperita cu un prosop curat de bucatarie. Se mai lasa jumatate de ora la dospit. Se unge paine cu o pensula cu lapte cald si se presara mac deasupra. Se coace la foc mic, pana devine rumena. Se scoate painea din forma si se lasa la racit pe un grilaj.
Eu am facut painea seara si am taiat-o a doua zi dimineata la micul dejun. Au mancat baietii cu unt si dulceata si cate o cana de lapte cu nesquick, o nebunie!