Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos

de Constelatialeu in Piine, 1 Noi 2024 | 1517 vizualizari

 

E de belea cu pofta asta, n-ai ce-i face, bine exista o solutie, sa o pui in cui, dar ce sa vezi, a naibii fatalitate, am terminat cuiele. Asadar si prin urmare din cauza Bucatarasului eu am copt in ceas de seara baghete cu masline. Nu prea am respectat eu 100% reteta, dar au iesit foarte gustoase, mirosea asa frumos in bucatarie, incat am stat lipita de geamul aragazului ca nu mai aveam rabdare. Recunosc ca am rupt una asa fierbinte si am intins niste unt si branza de oaie si am mancat cu o pofta fara sa mi-o pun in cui.
Pentru aceasta Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos, ai nevoie de cateva ingrediente: faina de grau, ulei de masline, apa, masline si drojdie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos
  • 500 g faina 000
  • 4 g drojdie uscata
  • 40 ml ulei de masline
  • 375 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • mixt de masline ( de care gasesti prin frigider) eu am pus 120 g , in reteta erau 200 g
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos:

Cum se prepara Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos

Mai intai m-am ocupat de masline, am avut de 3 feluri, verzi , unele negre , negre si urate, le-am luat din Thassos de la un muzeu al maslinelor-masline specifice insulei, iar al treilea fel masline cu gust de masline, asa scria pe cutie, chiar au un gust bun, le-am scos samburii si le-am taiat marunt, cat am putut eu de marunt.

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia uscata, sarea, apa calduta si uleiul, am amestecat bine ingredientele si apoi am framantat cca 10 min ( este un aluat moale si lipicios). Am acoperit bolul si am lasat sa se odihneasca cca 15 min, dupa 15 min, mi-am inmuiat mainile in apa, am  întins aluatul și  l-am împăturit de câteva ori (stretch & fold), aici n-am facut poza ca eram singura in bucatarie si imi mai trebuia o mana sa fac si poza...:))))))). Am acoperit din nou bolul si am lasat inca 15 min sa se odihneasca, dupa care am incorporat maslinele si am lasat la crescut 1 ora.

Am infainat blatul de lucru, am rasturnat aluatul pe blat si l-am impartit in 3 parti aproximativ egale. Am luat fiecare bucata in parte, am aplatizat-o cu mainile, apoi am rulat-o strans si apoi am rasucit-o. Am procedat la fel si cu celelalte doua parti. Am asezat baghetele intr-o tava speciala de baghete, o tava cu gaurele. Am preincalzit cuptorul la 180 grade C - am cuptor pe gaze,- am asezat un ibric cu apa si deasupra pe treapta a treia am asezat tava cu baghete. Le-am lasat pana au inceput sa se rumeneasca frumos, adica le-am pazit bine sa nu se arda, dar nici sa fie necoapte.

Le-am scos din cuptor, le-am supus la o sedinta foto, apoi am rupt una si am mancat-o cu unt si branza de oaie, un deliciu......noi seara nu mancam.....:))))))))))))))

Incearca si reteta simpla de Baghete de paine sau varianta de Chifle pufoase.

Iti recomandam si reteta de Ciabatta cu masline, o paine foarte gustoasa si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin