Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele caldut, zaharul, oul si untul. Framantam bine pana nu se mai simt cocoloase la mana, iar aluatul devine neted si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina in aluat, cat sa nu fie lipicios, dar nu trebuie sa fie un aluat tare. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la cald circa 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in bile cat de cat egale (ale mele au avut circa 75 grame). Intindem fiecare bila in forma rotunda, nu foarte mare si punem un cubulet de branza topita la mijloc. Adunam colturile la mijloc si dam forma rotunda. Procedam la fel cu toate bilele pana le terminam.
In tava de la aragaz punem hartie de copt. Punem bilutele formate una langa alta la distanta si le mai lasam circa 20 de minute sa creasca (eu le-am lasat in cuptorul de la aragaz stins). Le ungem apoi cu un ou batut si presaram dupa preferinta mac, susan, sare, cascaval etc. Le dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.
Servim chiflele calde.