Reteta de preparare a papanasilor fierti

de MotanLaOale in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 15051 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Am facut pentru prima oara dupa reteta lui Gaby. Au iesit buni, dar parca tot cei prajiti sunt adevaratii papanasi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500g branza de vaci
  • 200g gris
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • 200g pesmet
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat.

Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare.

Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute.

Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea.

Se lasa la racit si rece se amesteca cu zaharul pudra.

Se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala mare.

Cand clocoteste se da focul mic.

Cu mana umeda se formeaza bile potrivite si se pun la fiert in oala la foc potrivit.

Sunt fierte cand se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta, se tavalesc prin pesmet si se pun pe platou.

Le-am servit cu smantana si dulceata de visine.

Se pot servi cu price toping va place.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Branza de vaci trebuie sa fie scursa bine de zer.

2

Daca amestecul este prea moale se poate pune inca putin gris.

3

Daca amestecul este prea tare se mai poate adauga un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (52)

MotanLaOale 1

23.08.2013, 21:30

Alexandra Burz 1

24.08.2013, 10:45

un deliciu...mie imi plac mai mult ca cei prajiti

MotanLaOale 1

24.08.2013, 11:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti