Cozonac Trandafir

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 3756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g zahăr,
  • un cub drojdie proaspătă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 ouă
  • esență vanilie.
  • Umplutură:
  • 2 căni cu vârf nucă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri cacao,
  • esență rom,
  • 100 ml ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Trandafir:

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul.

Cernem făina  și sarea într-un caston mare. Încălzim laptele. Batem ouăle cu zahărul bine. Se amestecă făina cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Uleiul se încălzește foarte puțin cât să nu fie rece. Se frământă bine aluatul. Se ung mâinile cu ulei și se frământă bine până aluatul începe să facă bășici, turnând din când în când ulei. Se pune la crescut la cald până își dublează volumul.

Între timp măcinăm nuca și o amestecăm cu zahărul, laptele, esența de rom și cacaua. Când aluatul a crescut destul, se unge cu ulei  o planșetă și se întinde aluatul cu mâinile unse cu ulei. Se întinde umplutura de nucă pe toată suprafața și se rulează. Se taie ruloul format în 6-7 bucăți egale.

Într-o formă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament aranjăm bucățile din rulou una lângă alta. Se mai lasă la crescut, se unge cu ou bătut și se presară zahăr. Se coace la 180 grade pentru 45-50 minute - până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu merisoare, ghimbir si ciocolata