Cozonac Trandafir

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 3864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g zahăr,
  • un cub drojdie proaspătă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 ouă
  • esență vanilie.
  • Umplutură:
  • 2 căni cu vârf nucă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri cacao,
  • esență rom,
  • 100 ml ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Trandafir:

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul.

Cernem făina  și sarea într-un caston mare. Încălzim laptele. Batem ouăle cu zahărul bine. Se amestecă făina cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Uleiul se încălzește foarte puțin cât să nu fie rece. Se frământă bine aluatul. Se ung mâinile cu ulei și se frământă bine până aluatul începe să facă bășici, turnând din când în când ulei. Se pune la crescut la cald până își dublează volumul.

Între timp măcinăm nuca și o amestecăm cu zahărul, laptele, esența de rom și cacaua. Când aluatul a crescut destul, se unge cu ulei  o planșetă și se întinde aluatul cu mâinile unse cu ulei. Se întinde umplutura de nucă pe toată suprafața și se rulează. Se taie ruloul format în 6-7 bucăți egale.

Într-o formă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament aranjăm bucățile din rulou una lângă alta. Se mai lasă la crescut, se unge cu ou bătut și se presară zahăr. Se coace la 180 grade pentru 45-50 minute - până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli unguresc