Cozonac Rosencrantz

de Criss in Dulciuri, 25 Ian 2011 | 9067 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Gabrielei Cara.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g de faina
  • - 2 oua intregi
  • - arome (zahar vanilat, coaja de lamaie)
  • - un praf de sare (eu nu pun niciodata sare la dulciuri)
  • - un pahar mic cu lapte cca.110 ml
  • - 25 g de drojdie
  • - 3 linguri de zahar pentru lapte
  • - 130 g de unt
  • - 6 linguri de zahar pentru unt
  • - 10 linguri de zahar pentru caramel
  • - nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosencrantz:

Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :)

Intr-un castron punem faina, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil.
Se framanta aluatul 10 minute, pe blatul de lucru, usor infainat.  

Se intinde o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime. Se unge foaia cu amestecul de unt si zahar si se presara deasupra nuca macinata. Se ruleaza foaia si se taie sulul in 6 bucati egale. Cele 6 bucati se pun in cratita tapetata cu zahar caramel, pastrand o oarecare distanta intre ele. Dupa o ora ele au crescut si arata asa: (poza 5)  Se pune cratita in cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Cand e gata, cozonacul trebuie rasturnat imediat pe un platou, altfel zaharul caramel se intareste si cozonacul nu mai poate fi scos din cratita.

E foarte bun, pufos in interior si crocant deasupra , acoperit de un strat generos de caramel. Din pacate toate pozele au fost facute seara, fara lumina naturala si calitatea lor nu e cea mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosencrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]