Coca pentru cozonac am facut-o la masina de paine.
Ingrediente pentru coca de cozonac:
Ingrediente pentru umplutura:
Iata cum am facut coca:
Laptele l-am fiert cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana ce a dat in clocot, apoi l-am racit, nu de tot, atat cat sa fie caldut.
Am facut coca la masina de paine si am folosit programul 8 Dough de 1:30h. Am pus laptele in cuva la masina, am adaugat si ouale, pe care le-am frecat cu mixerul, in care am adaugat praful de sare, am adaugat untul topit pe jumatate, coaja de lamaie, faina si drojdia. Masinuta a facut totul. Eu doar am intins coca si am pregatit-o sa o bag la cuptor in forma de cozonac.
Deoarece am impartit coca in 3 bucati am facut 3 umpluturi:
Prima parte (maro) am framantat-o cu putin unt si 1 lingura de cacao, am intins-o pe blatul uns cu ulei si am pus stafide pe care le-am inmuiat in esenta de rom cu putin timp inainte, apoi am rulat-o.
A doua parte am framantat-o putin cu unt, am intins-o pe blatul uns cu ulei, am pus rahatul si am rulat-o.
A treia parte am framantat-o cu putin unt, am intins-o pe blatul uns cu ulei, am oparit macul in lapte si am amestecat cu zaharul, l-am lasat sa se raceasca (asta am facut-o inainte sa ma apuc sa intind blatul), l-am intins pe toata suprafata si am rulat.
Cele 3 rulouri le-am impletit si le-am transferat in forma de cozonac tapetata cu hartie de copt.
Am lasat cozonacul sa creasca la loc caldut pana cand a crescut pana sa umplut forma, apoi am uns cu ou batut pe deasupra si am bagat la cuptorul incins la 180 grade, pentru 10 minute dupa care am redus la 150 grade 40 minute.