Cozonac elvetian

de madi_marin in Prajituri, 2 Apr 2010 | 17584 vizualizari

 

Mi-a placut mult painea impletita elvetiana si m-am gandit sa fac si cozonac dupa aceasta reteta. Sunt incantata de rezultat si ca aspect si ca gust. Extraordinar de bun....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cubulet mic de drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald
  • 1/2 lngurita de sare
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • 80 g margarina
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 200 g rahat

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac elvetian:

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si portocala. Se selecteaza programul de framantare si dospire.

Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se imparte in doua bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat si se pun deasupra cubulete de rahat. Se formeaza astfel doua suluri  care se impletesc si se pun in tava speciala tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in forma cam 30 de minute.

Se unge cozonacul cu galbenusul batu bine cu laptele si apoi se presara zahar tos. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac elvetian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

jolygina 1

12.04.2013, 19:10

foarte bun si bine arata

stratulatgeorgiana 1

14.04.2014, 11:07

Buna ziua!arata de vis cozonacul,as vrea sa stiu din cantitatile de mai sus cati cozonaci ies??Ms mult

madi_marin 1

15.04.2014, 18:00

stratulatgeorgiana...iese un singur cozonac din cantitatile date

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]