foarte gustos si delicios
Umplutura
Se pregateste maiaua din drojdie,o lingura de zahar,si 2 de faina,separat se incalzeste laptele cu restul de zahar.Se adauga ouale batute cu sarea,maiaua,,coaja de lamaiesi faina in ploaie,se toarna treptat untul topit si amestecat cu uleiul si se framanta un aluat potrivit.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut,intre timp se bat albusurile cu un praf de sare se adauga zaharul si dupa ce s-a topit se pune cacaoa,esenta de rom si nucile toate.Intindem aluatul crescut si se pune in mijloc umplutura de nuca,il rulam usor si ii asezam in tava special de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.Coacem la foc potrivit aproximativ 50 minute,intre timp ii incercam cu un pai sa vedem daca sau copt,ii scotem din cuptor si ii lasam sa se raceasca dupa care ii scoatem din tava.
1
nu este dificil de facut