Chec pufos si delicios numai din albusuri

de Cristina_N in Dulciuri, 17 Ian 2017 | 16751 vizualizari

 

Chec pufos si delicios numai din albusuri este o alternativa minunata pentru cei care doresc sa se bucure de un desert usor si sanatos, fara a utiliza galbenusurile. Folosind doar albusurile de ou, acest chec capata o textura aerata si o pufosenie deosebita, care il face extrem de placut pentru oricine. Gustul sau delicat si aroma subtila de vanilie il fac perfect pentru a fi servit alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele Chec pufos si delicios numai din albusuri
  • 1 cana de albusuri (250 ml capacitate cană)
  • 1 cana de făină cernută
  • 1/2 cana de zahăr (se poate pune până la 1 cana de zahar) - tos sau pudră

ATENȚIE! Măsurați cu aceeași cană ingredientele, pentru a păstra proporțiile.

  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 esență vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1-2 linguri zeama de lămâie (opțional)
  • 1-2 linguri de cacao
  • 1 esență rom
  • 1praf sare
  • 1 linguriță praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si delicios numai din albusuri:

 Cum se prepara Chec pufos si delicios numai din albusuri

1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru chechișorul din poze, eu nu am adăugat praf de copt, neavând la momentul respectiv în casă, însă rețeta conține în mod normal și praf de copt).

2. Bateți albușurile împreună cu vârful de sare până ce acestea își dublează volumul (în medie aproximativ 10 - 15 minute). Se adaugă zahărul în ploaie, treptat, inclusiv cel vanilat (după cele aproximativ 15 minute). Se va obține o consistență ca de bezea.

3. Încorporați făina în compoziția de albușuri, acesta fiind și momentul pentru a adăuga esența de vanilie și, dacă doriți, 2 linguri de zeamă de lămâie pentru a da un gust fresh, răcoritor și foarte aromat checului. 

4. Puneți trei sferturi din compoziție în forma tapetată cu folie de copt.

5. Adăugați în sfertul de compoziție rămas 1-2 linguri de cacao și esența de rom și omogenizați.

6. Adăgați restul de compoziție în forma de chec și dați-i ce model doriți: răsuciri cu lingura, valuri valuri cu furculița, modele jucăușe cu bețigașe etc.

7. Dați la cuptorul preîncalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cuptor. Serviti alaturi de shake de cafea cu lapte sau ceai verde cu anason Poftă bună!

Recomandam si chec economic cu cacao

TIPS-URI

1

Pudrați checul cu zahăr pudră, după ce acesta s-a răcit.

2

Dacă adăugați 1/2 cană de zahăr și nu este destul de dulce pentru gustul dvs., merge de minune o linguriță de gem sau dulceață peste felia de chec, alături de un ceai aromat.

3

Dacă doriți sa fie și mai aromat, puteți adăuga și coaja rasă de la o portocală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si delicios numai din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu alune de padure