Este un cozonac de post grozav,nici nu realizezi ca e fara ou si lapte.................
Se pun in masina de `paine faina ,putina sare,zaharul ,coaja de lamaie,uleiul,vaniliile,sucul de fanta amestecat cu drojdia...........toate ingredientele in afra de mierea de albina si se lasa la programul de framantat dospit.Sau le fel de bine se face si fara masina de paine si se lasa acoperit ferit de curent.
Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in doua .
Rahatul trebuie taiat bucatele mici.
Se ia o bucata din aluat si se intinde putin cu sucitorul apoi se pune jumatate din rahatul taiat dupa care se ruleaza stans cat de cat si se pune intr-o tava care in prealabil a fost unsa putin cu ulei si tapetata, sau eu pun folie de aluminiu.
Se lasa la caldura sa mai creasca 20 minute apoi se unge cu miere de albine si se pune la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute la foc potrivit 160 grade.
Cand s-au copt se scot tavile din cuptor si se ia folia de aluminu jos apoi se unge din nou cu miere de albine.
Se lasa la racit dupa care se taie .
La noi nu a ajuns sa se raceasca bine dupa ce miros era in bucatarie....................sincer nu rezistai sa astepti sa se raceasca complet.
Si binenteles ca am facut si doi cozonacei mici pt pitici