Sambata am fost in vizita la socrii si ca sa nu merg cu mana goala am pus repede de un aluat si am facut 2 cozonaci nu prea mari si nu prea costisitori... Avind in vedere ca socrul meu este diabetic cozonacul nu este f dulce, asa ca voi puteti sa puneti mai mult zahar...
pt umplut:
Facem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim umplutura: frecam untul cu zaharul, cacaoa si vanilia ,pina cind acestea s-au incorporat bine. Din aluatul obtinut faceti doi cozonaci mai mici,depinde ce tavi aveti, s-au unul mai mare. Am impartit aluatul in doua, am intins o foaie si am uns-o cu crema de cacao, am rulat-o si am pus-o in tava de cozonac tapetata cu unt si faina.
Am procedat la fel si cu celalalt cozonac, i-am mai lasat la crescut inca jumatate de ora, i-am uns cu ou batut si am presarat zahar brut.
I-am dat la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.