Aceste clatite mici si pufoase sunt absolut delicioase. A fost un rasfat total, mai ales ca am adaugat la ele cateva fructe congelate, iar peste fructe si clatite un sos facut din suc proaspat de mandarine. Si pentru ca totul sa fie perfect am folosit si Green Sugar, dulce natural din stevie cu zero calorii si indice glicemic. Multumesc Green Sugar!!!
Pentru pancakes:
Pentru pancakes: punem ouale si inlocuitorul de zahar intr-un castron destul de incapator. Amestecam ingredientele cu un tel tip para. Adaugam ricota sau branza dulce, amestecam cu telul pana branza se desface foarte bine in amestecul de oua. Adaugam esenta de portocale, coaja rasa de la o mandarina pe care am spalat-o foarte bine inainte de folosire, laptele. Amestecam cu telul pana la incorporarea ingredientelor. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat la ingredientele umede. Va rezulta un aluat ca si cel de clatite, care va curge cu usurinta de pe lingura. Punem o tigaie antiaderenta la incins.
Adaugam o lingurita de ulei de floarea soarelui, iar cand uleiul si tigaia sunt incinse adaugam un polonic mic de aluat in centrul tigaii. Lasam clatita la foc mediu, iar cand aceasta incepe sa faca basici la suprafata o intorcem si pe partea cealalta cu o paleta. Cand este usor rumena inseamna ca este prajita. Procedam la fel cu tot aluatul de pancakes.
Pentru sirop: stoarcem mandarinele, sucul rezultat il punem intr-un ibric cu o lingurita de Green Sugar. Lasam sa fiarba sucul de fructe la foc mic 7-8 minute, pana se ingroasa putin.
Servim pancakes stropite cu sirop si fructe dupa preferinte. Pentru ca eu am avut fructe congelate, le-am stropit cu sirop fierbinte. Se servesc imediat. Sa va fie de bine!!