Incalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Il lasam la racit.
Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri de lapte si lasam la crescut). Cand isi dubleaza volumul incepem sa framantam usor cu ajutorul furculitel si adaugam laptele putin cate putin luand mereu faina de pe margini. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam cele 5 galbenusuri frecate.
Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Incepe procesul framantarii: inmuiem mainile in unt , nu il turnam pe tot odata.
Timp de 30 de minute framantam si iar framantam. Apoi lasam aluatul la dopsit pentru 45 de minute acoperit bine si la caldurica.
Impartim in 2 parti egale. Ungem suprafata de lucru cu ulei si incepem sa intindem aluatul. Punem cacao, stafide, rahar, ciocolata de menaj sau orice umplutura vrem noi.
Il asezam in tavile acoperite cu foaie de copt si unde cu ulei.
Inainte de a il introduce la cuptor ii ungem cu galbenus de ou si presaram deasupa nuca de cocos sau zahar.
Ii coacem la foc potrivit timp de 40-45 de minute.(testam cu scobitoarea)
Inainte sa ii scoatem din tavi ii lasam sa se raceasca.
Ii acoperimin folie de aluminiu si ii lasam deoparte pana ii vom servi.