Placinta cu 3 feluri de branza

de MIUTA in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 6563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce(urda,telemea,cas de oaie proaspat)
  • 400 g foi pentru placinta din comert
  • 8 oua
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 g stafide
  • 500 ml sana
  • 200 g unt
  • o esenta de vanilie
  • ulei pentru uns tava
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu 3 feluri de branza:

Se amesteca branza cu zaharul pudra,esenta de vanilie,stafidele si 3 oua.Se amesteca bine toate ingredientele.

Se topeste untul.Se ia cate o foaie de placinta si se unge cu unt topit.Peste foaie se pune o a doua foaie care la randul ei se unge cu unt topit.Peste aceste foi se pune crema de branza.Se intinde peste foaie si se ruleaza apoi se aseaza in tava unsa cu ulei.La fel se face si cu restul foilor se ung cu unt topit si cu crema de branza.Dupa ce s-a aseazat in tava toate rulourile se inteapa cu o furculita.Se lasa sa stea cca 20 minute sa se odihneasca.Intr-un vas se pune sana si se sparg cele 5 oua deasupra.Se pune sare si se bate cu telul 2 minute.Aceasta compozitie se toarna peste foile de placinta.Se da la cuptor cam 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu 3 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele