Covrigi sarbesti

de La Ancuta in Piine, 5 Apr 2011 | 8148 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina tip 650
  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca.
Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine.
In gropita formata punem maiaua, apa si uleiul si framantam un aluat elstic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam faina.
Acoperim si lasam la dospit 30 de minute. Eu l-am lasam mai mult (pentru ca se trezise piticul), si mi-au iesit covrigii mai barosani :)).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 20-24 de bucati cat mai egale. Luam o bucata si formam un snur de ~40-50 cm lungime.
Il indoim la jumatate si rasucim capetele de doua ori. Intorcem apoi capetele perpendicular pe bucla formata si le trecem sub bucla, la 3-4 cm distanta
unul de celalalt. Apasam putin sa se lipeasca.

Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam sa stea 5 minute in tava. Intre timp incingem cuptorul la 220 de grade. Ungem covrigii cu ou batut si ii coacem 10 minute.

Pana se coc pregatim amestecaul sarat. Amestecam faina cu sarea si adaugam apa pana capata consistenta aluatului de clatite.

Scoatem tava din cuptor si cu o lingura glazuram covrigii cu amestecul sarat.

Dam din nou la cuptor, 4-5 minute, sa se rumeneasca frumos covrigii, iar amestecul sarat sa se usuce.

Cu toate ca au iesit cam babani, au fost foarte buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine rustica frantuzeasca