Paine in vasul roman

de Miha in Piine, 21 Apr 2010 | 4673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina 650
  • 100 g faina graham
  • 2 linguri ulei de masline
  • 270 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vasul roman:

Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, mai intai lichidele, apoi faina amestecata cu sare, zahar si drojdie. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata, intr-o foaie groasa de 1-2 cm, de lungimea vasului in care vom coace painea. Se ruleaza, apoi se aseaza in vasul presarat cu faina. Cu o foarfeca de bucatarie se fac crestaturi pe suprafata aluatului si se lasa din nou la crescut.

Se da cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ela 1

21.04.2010, 00:57

ba da,si eu mananc mai mult graham si paine neagra,dar cum eu nu prea mananc paine....brutariile ar da faliment cu mine,cat de rar mananc paine,mai bine o ciocolata sau o trufa

Miha 1

21.04.2010, 01:04

Corect. Si eu as prefera oricand o trufa unei felii de paine.

Rocsi 1

21.04.2010, 10:56

o felie mica vreau eu daca refuza ceilalti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]