Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2025 | 2751 vizualizari

 

Covrigii de casă opariti sunt foarte gustoși, se fac ușor și te poți bucura de gustul lor bun și în zilele de post.
Pentru acești Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie, ulei, semințe de mac.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post:
  • 550 g făină de grâu
  • 7 g drojdie uscată
  • 300 ml apă călduță
  • 1 lgta zahăr
  • 1 lgta sare
  • 50 ml ulei de măsline
  • ~ 2 litri de apă
  • 2 linguri bicarbonat
  • semințe de susan și mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post:

Cum se prepara acesti Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post:

Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz.

În bolul robotului de frământat, pune făina, drojdia uscată, sarea, zahărul, apă călduță și 2 lg de ulei. Restul uleiului îl vei încorpora în timpul framantatului.

Începe să framanti până când aluatul se strânge sub formă de bilă, apoi incorporează restul de ulei și continuă framântarea. Aluatul obținut trebuie să fie dens, omogen și elastic. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit până își dublează volumul.

Scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat, apoi împarte-l în porții egale de câte 150 de grame. Modelează fiecare parte sub formă de covrig.

Pune la fiert apă într-o cratiță lată și adaugă bicarbonatul. Când începe să clocotească, redu focul la minim.

Opărește covrigii pe ambele părți, timp de câteva secunde, apoi, cu ajutorul unei spumiere, scoate-i și așază-în tava de copt. Presară semințe de mac și de susan sau fulgi de sare.

Coace covrigii în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 20-30 de minute sau până se rumenesc frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-i la temperat, apoi transferă-i pe un grătar de bucătărie să se răcească de tot. 

Sunt foarte gustoși, cu coajă crocantă și miez pufos. 

Încearcă și rețeta de Covrigi polonezi sau rețeta de Covrigi cu mac și sare, în varianta de post.

Îți recomandăm și rețeta de Covrigi bretzel, foarte gustoși.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu unt si cascaval