Nuci cu crema de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Feb 2013 | 14759 vizualizari

 

M-am razbunat pe raceala facand nuci.Obositoare nucile astea,mai ales cat stai sa le ''parpalesti'' la foc.....

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic amoniac
  • 1 pahar cu lapte
  • 250 g osanza sau margarina sau untura( am folosit osanza pe care o aveam topita)
  • faina cat cuprinde ( cca 700 g)
  • Crema
  • 1 pachet margarina rama sau unt
  • 200 g zahar farin
  • 200 g ciocolata
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de ciocolata:

Cojile de nuci

Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt.

Crema:

Margarina frecata bine cu zaharul pana devine o spuma. Ciocolata se topeste pe baie de abur si se toarna calduta peste spuma de margarina, se omogenizeaza bine, se adauga o fiola de esenta de rom. Se poate pune si nuca macinata, eu am renuntat ca nu ma mai tineau balamamlele sa sparg si nuci.

Fiecare jumatate de coaja se umple cu crema si se uneste cu alta jumatate de coaja se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem