Covrigi

de divainbucatarie in Piine, 7 Ian 2011 | 14234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 40 g unt
  • 1 litru de apa
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • sare de mare,
  • susan sau mac pentru topping
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se va lipi de maini.Il lasam intr-un loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.Pe o suprafata presarata cu faina intindem cu mana bucati de aluat pe care le rulam astfel incat sa obtinem un cilindru lung de aproximativ 20cm si gros de 2-3 cm.

Formam covrigii si ii punem pe o tava pe care o dam la frigider pentru 30 de minute. Punem la fiert 1 l de apa cu 3 linguri de bicarbonat si fierbem covrigii pe rand 30 de secunde. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii scurgem si apoi presaram sare grunjoasa, mac sau susan. Ii punem pe hartie de copt, fara sa ungem hartia.

Coacem covrigii la 220°C pentru 15-17 minute, pana devin maronii deschis. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

07.01.2011, 22:19

buni si frumosi arata

Bucataras Medi 1

07.01.2011, 22:48

imi plac.............

divainbucatarie 1

09.01.2011, 09:24

Va multumesc mult dragele mele!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagels