Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)

de Brindusa in Vita, 19 Mai 2010 | 7003 vizualizari

 

In Irlanda se numeste "Sheperd's pie", in Franta "hachis Parmentier", la noi Musaca. Singura diferenta e ca nu se pune un strat de cartofi si la baza.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de vita, tocata
  • o cepa mare, tocata
  • 1 morcov, tocat
  • 1 cutie de rosii in bulion, tocate marunt
  • 1 cana supa clara de vita/pui facuta in casa
  • 1 foie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
  • Pentru piure
  • 700 g cartofi, decojiti si taiati
  • 1 lingura hrean ras mic
  • 100 g unt
  • 50 g lapte
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca):

Mai intai pune cartofii la fiert.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.).

Adauga carnea tocata si rumeneste-o cam 3 minute.

Pune supa, rosiile, foaia de dafin si cimbrul. Fierbe incet, acoperit, 30 min. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190 C. Cand s-au fiert cartofii, strecoara-i si pasazea-i cu unt, lapte, hrean si sare dupa gust.

Cand a trecut jumatatea de ora, sareaza si pipereaza carnea si toarn-o intr-o tava. Acoper-o cu piureul de cartofi. Da la cuptor 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

19.05.2010, 20:24

rumenita bine, ingrediente ok,pazea fetelor, eu prima (ce dac-am ajuns tarziu? sunt mai micutza)

mena29 1

19.05.2010, 22:12

sper ca mai ai Brindusa ca am o foame

adry88 1

11.05.2011, 21:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii