Cotlete de porc si cartofi trasi in unt

de AnyCostescu in Porc, 15 Oct 2012 | 4450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti ca marime
  • 100 g unt
  • 2 cotlete de porc fara os
  • condimente(cimbru, rozmarin,tarhon,sare,piper, usturoi granulat)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc si cartofi trasi in unt:

Cotletele de porc se condimenteaza din belsug si se pun la frigider pt cel putin 1 ora. Dupa ce se marineaza se frig intr-o tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc putin, apoi se pune ceapa taiata, morcovul si se calesc impreuna. Se pune o cescuta de apa si se lasa sa fiarba inabusit. Daca mai trebuie se completeaza cu apa. In acest timp se curata cartofii se taie in patru pe lungime si se fierb.

Cand carnea e bine patrunsa se lasa sa scada toata apa pana se formeaza un sos si se da deoparte. Cartofii ii scurgem de apa si ii punem intr-o tigaie cu unt. Se pune cimbru, rozmarin, sare si usturoi granulat si se lasa cateva minute. Nu se amesteca cu spatula pt ca se sfarma toti cartofii. Cel mai bine e sa "zgaltaim" tigaia de cateva ori.

Se sevesc cu cotletele si sosul de morcov..si bineinteles cu muraturi :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc si cartofi trasi in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura aromata de porc