Legume: - 3 cartofi mari cubulete, mazare verde, morcovi sau ciuperci
Se fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi.
Se pune untul in tigaie si se prajesc usor si la foc mic cotletele, atat cat sa devina maronii pe ambele parti si doar atat cat sa nu arda nuca. Dupa, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic, intorcand cotletele de pe o parte pe alta, pana cand sunt suculente si fripte bine. Scoateti cotletul pe o farfurie calda si acoperiti.
In aceasi tigaie, puneti stafidele cu supa de pui si patrunjelul si amestecati usor pana se face un sos frumos. Atentie! Sosul nu se ingroasa, ci ramane lichid dar aromat. Adaugati sucul de lamaie.
Legumele se curata si se spala, si se dau la cuptor intr-o yena cu putin ulei de masline si apa. Se stropesc cu sare si piper dupa gust,dar nu se lasa pana sunt moi 100% ci pentru o varianta mai sanatoasa lasati pana cand emit aroma si sunt suculente.
Serviti alaturi de cotlet, peste care se toarna sosul de pui cu staifdele.
1
Nu alegeti un cotlet prea gros sau mare caci va dura mult in tigaie pana se va frige si nucile, aromele si sosul se vor arde.
2
Adaugati legume de preferinta si proaspete.
3
Serviti cu o salata de rosii si castraveti sau fatoush.