Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

de Bya Ralu in Porc, 23 Apr 2015 | 7987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cotlet de porc
  • 1 fir de ceapa verde
  • ulei de masline
  • 50 ml vin rose
  • 1 cub de unt
  • vegeta/piper alb/boia dulce/busuioc

Pentru piure:

  • 4 cartofi
  • lapte
  • unt
  • 1 lingura smantana
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure:

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit.

Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se intoarce pe ambele parti, cand zeama a scazut mai mult de jumatate se adauga cubul de unt, pentru a se forma putin sos.

Cartofii se pregatesc intre timp, se taie cuburi si se pun la fiert pentru circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg se apa se pun intr-un castron,se adauga putin lapte, untul si smantana si se mixaza bine. Se pun condimente dupa gust.

TIPS-URI

1

Se serveste salata de muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

roxana_simona 1

27.04.2015, 17:08

delicios

Bya Ralu 1

28.04.2015, 05:41

-Licurici- 1

06.07.2015, 08:17

Cat de bine arata! Sigur e foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan