Tocanita din carne de porc cu couscous

de maxion in Porc, 27 Mar 2011 | 11454 vizualizari

 

sa spun ca e prima oara cand prepar couscous dar a iesit totul super

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne de porc 500 gr
  • sunculita afumata 150 gr
  • 1/2 ardei gras
  • 2 morcovi
  • doua cepe
  • radacina de telina
  • 6-7 catei de usturoi
  • 200ml vin alb
  • 200 gr pasta de tomate
  • ulei de masline 50 ml
  • condimente (vegeta,piper,rosmarin,origano,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce,in proportii variabile dupa gustul fiecaruia)
  • verdeata (marar,patrunzel)
  • 250 gr couscous

     

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc cu couscous:

pregatim carnea

daca este taiata bucati mari le mai taiem noi mai mici,

sunculita o taiem bucatele ,dupa care le punem intrun castron si le condimentam bine cu (vegeta,piper,origano,rosmarin,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce)totul amestecar bine si adaugam paharul de vin,

 lasam la frigider 30 min.

intre timp pregatim legumele :

curatam si tocam ceapa fideluta ; morcovul si radacina de telina le curatam si le tocam cubulete mici inclusiv ardeiul .

punem carnea la prajit intr-o cratita unsa cu ulei de masline cu tot ceea ce este in castron si o distuim la capac pana scade un pic sosul lasat

punem legumele peste si lasam totul sa se distuie bine .

sa nu uitam de couscous il pregatim intro oala cu un litru de apa cu sare si o lingura de ulei; lasam apa sa fiarba bine si adaugam couscous peste

lasam 2 min, mai fierbem la foc moale inca 3 min pana se ingroasa el.

sa nu uitam de tocanita ca trebuie sa adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba pana scade bine .

se pune usturoiul si verdeata peste ...

se serveste pe o farfurie pe care am pus couscous si tocanita deasupra ..

.va urez pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc cu couscous" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc