Cotlet de porc cu grepfruit

de elucubratiiculinare in Porc, 30 Mar 2012 | 4087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 grepfruit roșii,
  • 3-4 felii de ghimbir,
  • o linguriță miere,
  • 1/2 linguriță oțet de mere,
  • 4 cotlete de porc a 120 g fiecare,
  • salată verde,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • sare,piper.
  • Garnitură opțional:
  • orez.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu grepfruit:

Se curăță de coajă și de pielița albă grepfruturile. Ținându-le deasupra unui castron, să captăm tot sucul, se desfac feliile de grepfrut din membrane și se pun în castron. Se toacă ghimbirul și se adaugă în castronul cu grepfrut, împreună cu mierea și oțetul de mere.

Se încinge o tigaie mare și se despică pe margini din loc în loc cotletele pentru a le împiedica să se curbeze. Se condimentează cotletele cu sare și piper. Se prăjesc cotletele fără ulei câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Se scot și se păstrează la cald.

Se adaugă în tigaie uleiul de măsline și amestecul de grepfrut cu ghimbir. Condimentăm cu sare și piper. Se dă în clocot și se lasă să fiarbă circa 1 minut.

Servim pe pat de salată verde și turnăm sos deasupra. Dacă doriți și o garnitură, puteți servi orez natur.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu grepfruit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei