Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii

de susu in Porc, 10 Mar 2013 | 12665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Garnitura:
  • 1 kg cartofi mici
  • 1 lgt curry
  • 1/2 lingura curcuma
  • 1 vf cutit boia
  • sare
  • cimbru
  • ulei masline
  • unt 50 gr
  • 2 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii:

Friptura:

Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se introduc felii de usturoi. Se unge carnea cu mustar si usturoi presat si apoi amestecul de vin. Se pune impreuna cu restul de vin intr-o punga pentru copt. Se leaga bine si se da la rece pana a doua zi. Se da la cuptor cu putina apa. Se lasa la foc potrivit, se pune zeama din tava peste friptura sa nu se usuce si se mai adauga treptat vin in tava si se potriveste de sare. Adaugam rosii cherry si ciupercute spre final.  

Se incinge tigaia dupa care se topeste untul si se adauga uleiul de masline. Se calesc cartofii taiati potriviti care au fost crestati sa se patrunda bine impreuna cu usturoiul pisat. Adaugam condimentele si punem capacul. Amesteci mereu si cand sunt facuti pe jumatate ii transferi in tava si-i dai la cuptor acoperiti cu folie de aluminiu 1/2 ora pana sunt patrunsi, se verifica cu furculita.

Am servit cu salata de varza murata cu cimbru si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet la cuptor cu piure de cartofi