Cum zilele trecute am fost plecati la tara, nu ne-am intors cu mana goala ci cu legume de sezon, adica dovlecei si fasole verde.
O parte din ele le-am pregatit pentru iarna sub forma de zacusca sau pur si simplu la congelator.
Iar aici va prezint o tocanita tare gustoasa, care a iesit pe placul intregii familii, ca de regula nu au aceleasi gusturi mofturosii mei.
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute.
Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile.
Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si morcovul tocate marunt. Le calim timp de 15 minute amestecandu-le continuu si mai picuram apa calda din cand in cand.
La finalizarea programului FRY, adaugam kaizerul inapoi in vas, dovlecelul taiat cubulete si fasolea verde rupta in doua.
Punem apa fiarta cat sa fie ingredientele acoperite, adaugam putina sare si inchidem capacul multicookerului.
Setam programul STEW pentru 1 ora si apasam butonul START.
Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, deschidem capacul si incercam fasolea daca se patrunde, dovlecelul preparandu-se in timp mai scurt.
Daca fasolea este aproape preparata, adaugam pasta de rosii si condimentele si inchidem capacul.
Dupa inca 10 minute de fierbere, gustam mancarea si potrivim de sare si condimente daca mai este cazul, adaugam si usturoiul presat si inchidem capacul asteptand finalizarea timpului.
Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si adaugam patrunjelul tocat marunt.
A iesit o mancare usor dulceaga de pa pasta de rosii cu ardei si usor picanta.
Dovlecelul s-a pasat in timpul prepararii si astfel mancarea a devenit mai grosuta.
1
Este recomandata sa condimentam mancarea spre finalul timpului prepararii, pentru a se pastra aroma de condimente.