Cosulete Kotanyi

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2011 | 6793 vizualizari

 

Daca am vazut si am vazut ca nu vrea soarele deloc sa iasa am zis sa inveselesc eu familia cu un antreu colorat
Am ales sa combin ceva crocant si sfaramicios, rumen cu o crema cu gust bogat si plina de verdeturi.Asa ca am facut aceste cosulete din aluat sfaramicios pe care le-am umplut cu o crema de unt, branza , verdeturi si putina pulpa de maslina neagra.
Iata ce ingredinte minunate am ales si daca aveti tot prin casa purcedeti la infaptuirea lor de indata!
Pentru ca le-am facut de pofta desi aveam destula mancare gatita cantitatile mele sunt mici, doar pentru 4 portii.Daca incercati si va plac puteti inmulti cantitatile desigur.

 

INGREDIENTE

  • pt.cosulete:
  • 60 g unt
  • 60 g branza moale
  • 1 lingura ulei de masline Tratuffo bianco cu aroma de trufe albe
  • aprox.100 g faina
  • 1 galbenus de ou de gaina proaspat
  • pt.crema:
  • 100 g unt
  • 60 g branza de vaci razuita
  • 1/2 lingurita rasa de cimbru Kotanyi
  • 1 lingura patrunjel proaspat
  • 1 lingurita marar verde
  • rasnita Kotanyi piper cu lamaie(invartim cam de 3 ori rasnita)
  • verdeturi italiene Kotanyi(ca mai sus)
  • 1 lingura maioneza simpla facuta in casa(optional, o puteti inlocui cu o lingura de smantana grasa)
  • 4-5 masline negre
  • 1 /2 tija subtire de praz (partea verde)
  • pt.decor :
  • ce va place, bucatele de ardei rosu, bucatele de masline negre, de salam uscat de Sibiu...etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete Kotanyi:

Se framanta un aluat rece din untul razuit rece, branza sfaramata, uleiul cu aroma de trufe albe, galbenusul si faina.Se intinde o foaie din care decupam buline mari si mici.Folosim tava de briose. Nu se unge. Se pune o bulina mai mare pe fundul fiecarei forme(mie mi-au iesit cam 6 cosulete si din restul alutaului am facut litere si alte buline mici). Se pun bulinutele mici una langa alta pe margine si apoi presam usor cu degetele ca sa se lipeasca. Se coc la foc mediu cateva minute(minim 10) si cand s-au rumenit se scoate tava sa se raceasca. Apoi se vor scoate usor din tava sa nu le sfaramam cu o lingura .

Crema se face mixand toate ingredientele si adaugand ultima data maslinele tocate si prazul tocat. Daca va place puteti aduaga chiar si un garunte de usturoi tocat marunt. Verdeata se marunteste si ea dinainte.Se obtine un verde minunat, natural si foarte gustos! Se umplu cosuletele cu crema verde rece si se orneaza dupa plac!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete Kotanyi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez milanez