Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2012 | 7483 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cosulet de branza cu salata

  • 60 gr branza sarata (de casa)
  • Mix de salata iceberg,
  • radicio,
  • baby spinach,
  • valeriana
  • 8 rosii cherry
  • 2 rondele branza de capra
  • Ulei de masline
  • Ierburi de Provence

Dovlecel cu spuma de branza de capra

  • 2 dovlecei micuti
  • 100 ml smantana pentru frisca (La Dorna, 32 % grasime)
  • 60 gr branza capra
  • 2 rosii deshidratate conservate in ulei
  • Mix lamaie si piper
  • Sare
  • unt

Speck cu spuma de ridiche neagra si nuca

  • 40 gr speck (4 felii)
  • 100 ml smantana pentru frisca (La Dorna, 32% grasime)
  • 1 ridiche neagra
  • 5 jumatati miez de nuca
  • Sare
  • Chives maruntit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca:

Pentru cosuletele de branza am ras branza si am dispus-o sub forma circulara in 2 tavi din silicon. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am urmarit pentru a vedea cand incepe sa se coloreze branza. A durat aproximati 5 minute, pana cand marginile am capatat o culoare aurie. Fiecare rondea de branza am pus-o peste un ramekin intors cu fundul in sus. Am presat usor marginile pentru a lua forma de cosulet. Am lasat peste noapte sa se intareasca. Cosuletele au fost umplute cu mixul de salata, apoi am pus cate 4 rosioare cherry, cate o rondea de capra, am stropit cu ulei de masline si ierburide Provence.


Dovleceii i-am curatat de coaja si i-am feliat foarte subtiri, pe lungime. Am prajit feliile de dovlecel in putin ulei de masline. Am scos rondele de dovlecel pe servetele pentru a inlatura excesul de ulei. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Branza de capra am maruntit-o si am pasat-o cu o furculita. Am amestecat branza cu frisca, am adaugat putin din mixul de lamaie si piper si foarte putina sare.  O forma circulara am uns-o cu putin unt (pe interior). Peretii interiori ai formei i-am imbracat cu felii de dolecel si am asezat cilindrul pe farfurie. Am umplut cilindrul cu spuma de branza si am decorat cu rosie deshidratata maruntita.


Smantana am mixat-o pentru a obtine frisca. Ridichea neagra am curatat-o de coaja si am ras-o pe raatoarea mica. Am stors bine ridichea rasa si am adaugat 2 lingurite la frisca. Miezul de nuca l-am maruntit si l-am adaugat la spuma de ridiche, am potrivit apoi cu putina sare.O forma circulara am uns-o cu putin ulei de masline pe intrior. Am imbracat peretii interiori ai formei cu 2 felii de speck. Cilindrul l-am umplut cu spuma de ridiche neagra. Am scos cu grija forma rotunda si am decorat cu chives maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (51)

Geanina87 1

10.12.2013, 08:25

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 10:04

arata minunat

gaby_duceag 1

10.12.2013, 10:05

valeu ce titlu lung))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de bulete de cascaval pe care le-as manca la orice zi din zi si din noapte