Noi mancam des costita la gratar, sotul obisnuieste sa ma astepte cu masa pusa cand vin de la birou, cu o foame de lup. Costita e printre putinele mancaruri pe care le stie gati, deci avem parte de ea destul de des.
Reteta am pus-o practic pentru cartofi, care sunt foarte buni, nu sunt uleiosi ca cei prajiti, insa sunt crocanti in exterior si pufosi in interior.
Se condimenteaza costita taiata felii, si se rumeneste pe gratarul incins (eu folosesc tigaie grill).
Cartofii se curata, se taie felii putin mai mari decat cele pentru cartofi prajiti, si firesc, se spala. Intr-un bol, se amesteca uleiul cu boiaua (dupa preferinta, se poate adauga si un praf de usturoi). Se adauga peste cartofi, si cu ajutorul unui capac se scutura bine castronul cu cartofi, pana sunt acoperiti de amestecul cu ulei.
Apoi, pe o tava se pune hartie de copt, si se aseaza cartofii, incercand sa ii distantam unul de celalalt, pentru a se putea patrunde mai bine. Se dau la cuptorul incins, pana devin aurii.
Atentie, daca se pune prea mult ulei, vor fi prea uleiosi, si partea care va fi pe hartie nu se va coace frumos.