o cina usurica si buna...cu costita prajita si legume asortate...un mix de culoare si vitamine
Costitele se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o ramurica mica de rozmarin.
Se fierb cam pe trei sferturi; se scot apoi intr-o strecuratoare si se lasa un pic sa se raceasca.
Se scot apoi oasele, cele tari...ca sa se poata taia eventual mai mic, daca sunt prea mari, cum au fost ale mele.
Intr-un bol se pune o lg de ulei de masline , mierea si jum de lg-ita de condimente pt carne, se amesteca bine si se ung costitele cu acest amestec.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun costitele sa se rumeneasca , pe toate partile.
Se adauga si usturoiul taiat feliute.
Se mai pune o lg de supa de carne sau apa, ca sa nu se arda.
Dupa ce s-au rumenit costitele se adauga si legumele fierte, se mai pune putina vegeta si sare daca mai e necesar, o lg de supa de carne sau apa cat sa nu se prinda de fundul tigaii si se acopera cu capac , se lasa vreo 5 min.
Se imparte apoi mancarica in farfurii, se asorteaza cu niste salata verde si se serveste cald si cu mare pofta.
1
daca se fac acasa, legumele se fierb in apa sarata, sau in vas special pe baza de abur