Desert pernute cu capsuni si nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 8 Mai 2017 | 2507 vizualizari

 

Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele si pernute cu capsuni si nuca.
Le puteti pregati ori dulci, ori sarate.
 
Mai jos va prezint varianta pentru pernute:

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita otet
  • 50g Rama Maestro 72% grasime
  • faina cat cuprinde
  • Pentru impachetat:
  • 200 g unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou pentru uns
  • spuma de capsuni sau gem de capsuni
  • nuca rumenita la cuptor si macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pernute cu capsuni si nuca:

 

Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici:

https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html

 

 Pregatirea pernutelor:  

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea.

Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie mai grosuta, se taie patrate sau dreptunghiuri mai maricele.

 Apoi, se ia fiecare patrat sau dreptunghi si se pune pe o jumatate spuma sau gem de capsuni amestecat cu nuca rumenita la cuptor si macinata, iar cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit. Se impatureste si arata ca o pernuta. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu ou batut.

 Se coc la foc mediu, in primele 5 minute, apoi la foc mic, inca 15 minute sau pana se fac aurii. Cand se vor coace si se vor umfla, se va vedea frumos umplutura.

 Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Nu sunt unsuroase, asa ca pot fi luate si la pachet.

 Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pernute-cu-capsuni-si-nuca.html 

TIPS-URI

1

La acest tip de aluat, e important ca untul sau margarina sa fie rece si sa aiba un procent ridicat de grasime.

2

Daca pregatiti cantitati mai mari, este bine sa lucrati cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea si vor fi dificil de manevrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pernute cu capsuni si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (17)

Dulciuri cu Georgiana 1

09.05.2017, 09:15

Ce bune ar fi acum langa cafeluta!

Lau 1

09.05.2017, 21:51

bune

Ancutsa 1

09.05.2017, 23:02

Va multumesc tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si portocale