Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei, cate 1-2 minute pe fiecare parte. In alta tigaie caliti in ulei celelalte legume tocate. Dupa 5 minute adaugati ketchup, sare, piper si verdeata tocata.
Puneti soia la inmuiat in apa clocotita 10 minute, stoarceti-o si mixati-o intr-un blender. Intr-un vas rotund de sticla termorezistenta (sau craticioara) asezati radial feliile de vinete calite formand coronita.
Amestecati legumele calite cu soia macinata, ouale, verdeata tocata si condimente. Asezati umplutura in mijlocul coronitei si acoperiti cu capetele feliilor de vinete si cu dovleceii caliti.
Dati vasul la cuptor (eu am folosit cuptor cu halogen Oven) pentru 20 minute, la 150 grade, apoi asezati deasupra feliile de branza topita, rosia taiata felii subtiri, decorati cu verdeata si dati din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.
Scoateti-o din cuptor, lasati sa se racoreasca, asezati-o pe un platou si taiati felii radiale ca la tort. Pofta buna.
1
Puteti folosi in loc de soia 200 g carne tocata.