Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 14 Sep 2012 | 5702 vizualizari

 

Aceasta coronita crocanta e ceea ce numes eu: ordine prin frigider, iar americanii - cooking with leftovers! Caci pe bune chiar asa a fost facuta. Si a fost amuzant foc. In ziua in care am gatit meniul aniversar pentru prietena mea, au ramas mai multe foi de placinta pe care nu le puteam recongela si nici nu voiam sa le arunc pur si simplu. Asa ca am descoperit ca prin frigider mai erau vreo 400 gr de urda dulce, si niste caserole micute (incepute) cu zmeura si afine proaspete pe care le voiam in iaurt, nicidecum in prajitura! Si cum tortul pentru amica mea avea el asa o slabiciune si trebuia sa stea mai mult la frigider decat mi-am propus (asta se intampla cand maresti cantitatile si uiti ca timpul curge in acelasi ritm!), numai bine, din toate adunaturile astea am pus de-un tort. Voi ce faceti cu adunaturile din frigider?

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de aluat dintr-un pachet cu foi pentru placinta
  • 200 ml ulei pentru uns foile
  • 400 gr urda dulce
  • 300 ml frisca
  • 4-5 linguri de zahar praf brun
  • 5 linguri de zahar brun
  • 3 linguri de arahide crude macinate
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama si coaja de la 1 limeta
  • putin anason stelat, scortisoara dupa gust
  • 300 gr fructe de padure (zmeura si afine proaspete)
  • 1 ou
  • Pentru sos:
  • 250 ml iaurt slab
  • 100 gr fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar pudra brun
  • cateva frunzulite de menta proaspata dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure:

1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte;

2. separat amesteca scortisoara cu zaharul intr-o cana;

3. intinde o foaie, unge-o cu ulei, acoper-o cu o a doua foaie pe care o ungi de asemenea cu ulei si pe care presari zahar cu scortisoara apoi pui cateva linguri din compozitia de urda pe latimea foii; fa cu lingura adancituri in urda si pune fructele de padure bine spalate; ruleaza; strange capetele pentru a nu se scurge compozitia la copt si ruleaz-o intr-o tava de tort intocmai ca in imaginea de mai sus; continua operatiunea pana la epuizarea umpluturii, punand fiecare sul de aluat umplut in continuarea celorlalte in tava; unge coronita cu putin ulei:

4. pune-o la copt, in cuptorul incalzit bine in prealabil, pentru aprox. 20 de minute, pana cand se rumeneste bine; 

Sosul de iaurt

5. intr-un blender amesteca iaurtul cu menta si zaharul, adauga mirodeniile si cu fructele de padure;


 

TIPS-URI

1

- adauga la umplutura sau la sosul de iaurt si zahar vanilat ori baton de vanilie pentru un parfum suplimentar;

2

- serveste coronita calda inca, cu sosul de iaurt cu fructe de padure de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ghimbir si lamaie