Sunt un dulce preferat de mine,fara doar si poate,mi-a fost iarasi pofta tare si nu m-am lasat pana nu am ademenit satul cu ele:D.
Laptele se incalzeste intr-o craticioara.
Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer.
Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron .
Se framanta bine ,se adauga si maiaua din drojdie si se framanta pana primeste o consistenta cat mai elastica.
Aluatul trebuie sa se desprinda de peretii castronului,cu mare usurinta,nu are voie nici sa se lipeasca dar nici sa fie tare.Cu cat este mai elastic ,cu atat vor fi cornurile mai pufoase.
Se acopera cu un prosop curat,usor umed.
Se lasa 1 ora sa creasca .
Cu 15 minute inainte de a se rula,se incalzeste cuptorul la 170°C.
Aluatul se intinde bine ,cu sucitorul,cat mai rotund posibil.
Se taie felii,genul felii de pizza.
Se intinde cam o lingurita cu Nutella pe fiecare fasie ,apoi se ruleaza de la baza,inspre varf.
Se aseaza pe o tava si se ung cu ou,cu o pensula.
Partea cu varful se pune in jos.
Se dau la cuptor pentru circa 17-20 de minute.
Cand sunt rumenite se scot de la cuptor.
Se servesc asa calde si pufoase.
1
Ideale si fara umplutura,proaspete pentru micul dejun unse cu unt.
2
Chiar si umplute cu sunca,mozzarella sau parmesan.