Cornuri pufoase cu magiun

de Rocsi in Dulciuri, 28 Sep 2013 | 7634 vizualizari

 

Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le mananc si sa le framant :D, insa am o perioada de cand le folosesc mai des, am desoperit ca nu sunt asa groznic de manuit cum credeam eu. Uite asa am ajuns sa fac aceste cornuri pufoase ca sa le putem servi langa o ciocolata calda, o cafea si sa mai ia si mama la pachet la servici.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 5 linguri unt
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 600-700 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • un praf de sare
  • magiun
  • zahar pudra vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu magiun:

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.

Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana. Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam. Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam. Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.

Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute. Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile. Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire. Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie. Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile. La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat. Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.

Sunt o bunatate!

Sursa de inspiratie  ... Multumesc Gabriela si Gaby deoarece Gabriela s-a inspirat de la Gaby, asa ca trebuie sa le multumesc la amandoua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Toamna07 1

30.09.2013, 17:16

Punctul meu sensibil:cornul pufos si umplut cu muuult gem!
Bun ,bun,bun,bun,bun...rauuuu!

Rocsi 1

09.10.2013, 12:41

Multumesc Irina

Rocsi 1

09.10.2013, 12:41

Adriana multumesc mult si ma bucur ca iti sunt pe plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si miez de nuca