Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le mananc si sa le framant :D, insa am o perioada de cand le folosesc mai des, am desoperit ca nu sunt asa groznic de manuit cum credeam eu. Uite asa am ajuns sa fac aceste cornuri pufoase ca sa le putem servi langa o ciocolata calda, o cafea si sa mai ia si mama la pachet la servici.
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana. Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam. Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam. Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute. Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile. Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire. Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie. Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile. La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat. Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt o bunatate!
Sursa de inspiratie ... Multumesc Gabriela si Gaby deoarece Gabriela s-a inspirat de la Gaby, asa ca trebuie sa le multumesc la amandoua.