Cornuri pentru micul dejun

de nadia in Dulciuri, 15 Mar 2010 | 8685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g faina de grau
  • - 300 ml apa calduta ( putin mai calduta decat temp. camerei)
  • - 4 linguri cu ulei
  • - 1 lingurita de sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 25 g drojdie proaspata
  • - 1 ou pentru uns
  • - sare mare,
  • -susan,
  • -mac pentru presarat pe deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru micul dejun:

Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta ordine) si se framanta bine formand o coca ce se lasa la dospit cca. 1 ora ( coca trebuie sa-si dubleze volumul)

Se imparte coca in 10 - 12 parti. se unge masa cu ulei si se intinde subtire fiecare gramajoara si se ruleaza formand un bastonas ce se pune in tava cu hartie de copt si se da forma de corn.

Se unge cu ou batut se presara cu sare, seminte de susan,mac si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200ºC .Se tin la cuptor 20-25 minute depinde de cuptor ,(pana ce devin rumene)

TIPS-URI

1

Eu am facut 4 bucati umplute cu praf de cacao dulce si le-am lasat sub forma de batoane.Pe deasupra am presarat zahar dupa ce le-am uns cu ou batut. Se serves cu sana sau iaurt, smantana, sau unse cu unt. Daca nu se foloseste ou pentru uns pe deasupra ci putin ulei se pot consuma de post. Voteaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

GigaS 1

22.01.2011, 13:35

Nadia,te rog contacteaza-ma , ti-am trimis un mesaj

babi5 1

25.06.2013, 20:12

vpepuskas7 1

25.06.2013, 20:20

super reteta, multumesc!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară