Cornuri matinale

de mamaieelena in Dulciuri, 13 Oct 2012 | 5059 vizualizari

 

De ce ?le-am zis asa ca sunt foarte bune dimineata cu o cana de lapte fierbinte sunt delicioase si aici vreau sa-i multumesc Jamilei pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 800g faina
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 150ml ulei
  • 2 cuburi drojdie sau 2 pachete de drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 zahar vanilat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri matinale:

Faina cernuta se pune intr-un lighean in care se face o adancitura.O parte din laptele caldut se pune peste drojdie ca sa se lichefieze si peste restul de lapte se pune zaharul,mierea,zaharul vanilat si sarea.Ouale sa bat separat intr-un castron.Toate acestea se pun peste faina asttfel;se incepe cu drojdia,laptele si ouale se amesteca bine pana incorporeaza faina toata punand treptat si uleiul peste aluat in timp ce se framanta .Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul si apoi se imparte in doua sau 4 aluatul,se intinde cu sucitorul in forma rotunda pentru a se taia aluatul in raze ca in fotografiile de mai jos.

Umplutura este optionala deoarece fiecare poate pune ceea ce ii place eu am pus ciocolata si gem de prune amestecat cu nuca.Din aceasta compozitie mi-au iesit 32 de cornuri foarte bune.

Se mai lasa la dospit inainte da a le pune la cuptor,dupa care se vor unge cu ou si apoi se pun in cuptorul  preincalzit la 180 grade si sunt gata cand s-au rumenit frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri matinale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)