Cornuri de Bratislava

de anca_rm in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 6257 vizualizari

 

M-am gandit ca vi s-a facut dor de niste cornuri foarte bune by Gaby .
Nu am apucat sa fac poze din timpul prepararari pentru ca am avut un ajutor de nadejde si foarte priceput :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 600 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru umplutura
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 ml apa
  • sau
  • 200 gr mac
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 ml apa
  • · un ou pentru uns
  • sau
  • · Rahat (200 gr )taiat cubulete
  • Extra:
  • · 1 ou
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Incalzim  laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam  la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana obtinem un aluat elastic. Acoperim aluatul cu un prosop sau folie de platic si il punem la frigider.

Pregatim umplutura la alegere :

Daca doriti cu mac si/ sau nuca atunci trebuie sa preparam un sirop din 100 ml lapte +150 gr zahar pe care il lasam la fiert pentru 2 minute si turnam peste nuca/ macul macinate.Amestecam cu o lingura .

Daca doriti rahat atunci trebuie taiat cubulete sau felii mici si subtiri .

Din aluatul scos de la frigider facem 32-35 bile , pe care le intindem una cate una cu sucitorul . Punem pe ele cate o lingura de umplutura si rulam aluatul. II dam forma dorita si asezam in tava tapetata cu hartie lasand spatiu intre ele .

 Incalzim cuptorul la 180 grade si batem galbenusul de  la un ou. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare cornulet in parte . Lasam sa se usuce galbenusul iar innainte de a le pune in cuptor le dam cu albusul batut spuma .

 In cuptor trebuie sa stea pana se rumenesc frumos , cam 15-20 minute. 

TIPS-URI

1

merg umplute si cu gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (23)

Rocsi 1

04.06.2014, 19:18

Sunt grozave

anca_rm 1

05.06.2014, 08:46

Cleme , Juli , Rocsi multumesc

Merisor 1

05.06.2014, 13:51

Tare bune si frumusele sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata