Cornuri de Bratislava

de anca_rm in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 6549 vizualizari

 

M-am gandit ca vi s-a facut dor de niste cornuri foarte bune by Gaby .
Nu am apucat sa fac poze din timpul prepararari pentru ca am avut un ajutor de nadejde si foarte priceput :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 600 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru umplutura
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 ml apa
  • sau
  • 200 gr mac
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 ml apa
  • · un ou pentru uns
  • sau
  • · Rahat (200 gr )taiat cubulete
  • Extra:
  • · 1 ou
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava:

Incalzim  laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam  la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana obtinem un aluat elastic. Acoperim aluatul cu un prosop sau folie de platic si il punem la frigider.

Pregatim umplutura la alegere :

Daca doriti cu mac si/ sau nuca atunci trebuie sa preparam un sirop din 100 ml lapte +150 gr zahar pe care il lasam la fiert pentru 2 minute si turnam peste nuca/ macul macinate.Amestecam cu o lingura .

Daca doriti rahat atunci trebuie taiat cubulete sau felii mici si subtiri .

Din aluatul scos de la frigider facem 32-35 bile , pe care le intindem una cate una cu sucitorul . Punem pe ele cate o lingura de umplutura si rulam aluatul. II dam forma dorita si asezam in tava tapetata cu hartie lasand spatiu intre ele .

 Incalzim cuptorul la 180 grade si batem galbenusul de  la un ou. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare cornulet in parte . Lasam sa se usuce galbenusul iar innainte de a le pune in cuptor le dam cu albusul batut spuma .

 In cuptor trebuie sa stea pana se rumenesc frumos , cam 15-20 minute. 

TIPS-URI

1

merg umplute si cu gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete alb-negru