Cornuri cu nuca sau gem

de ankyy in Mancaruri de post, 29 Oct 2013 | 4966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - pt aprox. 50 buc.
  • 1 cana de apa calda
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri zahar brun
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 150 g miere
  • 3 lg praf de roscove

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca sau gem:

 Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute)

Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata.

Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa.

Se framanta cel putin 15-20 de minute.

Apoi se acopera cu un prosop curat vasul in care am framantat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aprox. o ora.

Se pregateste o planseta de lucru (se infaineaza daca este nevoie).

Se ia coca si se imparte in bucati de marimea unui mar.

Se ia apoi fiecare bucata pe planseta de lucru si se intinde cu sucitorul, in forma rotunda. Se taie (la fel ca in imagine) in 12 bucati.

Se aseaza cate o lingurita din umplutura spre capatul din exteriorul cercului de coca.

Se ruleaza din exterior spre interior.

Se pun cornurile in tava pe hartia de copt si se lasa 15 minute la crescut.

Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu (eu l-am folosit la 165 de grade).

Se coc 15-20 de minute, pana sunt rumenite frumos, apoi se scot si se lasa putin la racit, pana pregatim siropul de zahar.

Pentru sirop, punem intr-o cratita la foc mic 200 g zahar cu 150 ml apa si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi il luam deoparte.

Cand s-au racit putin cornurile, le dam prin sirop (doar partea de sus) si apoi prin nuca de cocos.

Daca intre timp siropul se mai ingroasa, il mai punem putin pe foc ca sa se subtieze.

Cornurile se consuma reci si se pot pastra cateva zile intr-un bol acoperit cu capac sau folie.

Sunt delicioase, se fac usor, cu ingrediente la indemana tuturor si sunt vegane (de post).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca sau gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem