Ingrediente pentru umplutura:
Pentru sirop:
Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute)
Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata.
Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa.
Se framanta cel putin 15-20 de minute.
Apoi se acopera cu un prosop curat vasul in care am framantat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aprox. o ora.
Se pregateste o planseta de lucru (se infaineaza daca este nevoie).
Se ia coca si se imparte in bucati de marimea unui mar.
Se ia apoi fiecare bucata pe planseta de lucru si se intinde cu sucitorul, in forma rotunda. Se taie (la fel ca in imagine) in 12 bucati.
Se aseaza cate o lingurita din umplutura spre capatul din exteriorul cercului de coca.
Se ruleaza din exterior spre interior.
Se pun cornurile in tava pe hartia de copt si se lasa 15 minute la crescut.
Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu (eu l-am folosit la 165 de grade).
Se coc 15-20 de minute, pana sunt rumenite frumos, apoi se scot si se lasa putin la racit, pana pregatim siropul de zahar.
Pentru sirop, punem intr-o cratita la foc mic 200 g zahar cu 150 ml apa si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi il luam deoparte.
Cand s-au racit putin cornurile, le dam prin sirop (doar partea de sus) si apoi prin nuca de cocos.
Daca intre timp siropul se mai ingroasa, il mai punem putin pe foc ca sa se subtieze.
Cornurile se consuma reci si se pot pastra cateva zile intr-un bol acoperit cu capac sau folie.
Sunt delicioase, se fac usor, cu ingrediente la indemana tuturor si sunt vegane (de post).