Azi mi-am propus sa fac doi cozonaci, dar cu gandul la pachetul lui Costel am schimbat planul si-am pregatit niste cornuri pufoase, cu gem de prune si miez de nuca.
Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si
dospit.
Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit si cu nuca de cocos. Daca gemul este destul de gros si nu curge, putem elimina din ingrediente nuca de cocos . Pentru a-i spori aroma, adaugam si o fiola de esenta de vanilie.
Cand aluatul este gata, il impartim in 3 parti egale si intindem 3 foi rotunde, suficient de mari, pe care le taiem pentru a obtine 8 triunghiuri egale.
Pe fiecare triunghi de aluat punem cate o lingura cu umplutura de gem si nuca , apoi rulam din exterior spre interior, formand cornurile pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam cornurile la loc cald, pentru a-si dubla volumul, apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca. 35- 40 minute.
La jumatatea timpului de coacere, intoarcem tava cu celalalt capat, pentru ca rumenirea sa fie uniforma.
Cand cornurile sunt usor rumenite, le ungem cu galbenus de ou batut cu zahar tos.
Introducem tava in cuptor inca 10 minute ( sau pana ce toate cornurile se rumenesc frumos ).
Scoatem cornurile din tava si le servim calde sau reci.
Pentru a fi pastrate mult timp proaspete, se impacheteaza fiecare corn in folie de menaj .
1
Pentru a lucra mai bine cu aluatul si a evita lipirea acestuia de maini sau de masa de lucru, ungem mainile si blatul de lucru cu putin ulei.
2
Nu adaugati surplus de faina!
3
Nu va grabiti sa bagati cornurile la cuptor, lasati-le sa creasca in tava, cel putin 30- 40 minute inainte de a le pune la copt. Doar asa vor iesi extrem de pufoase.