Cornuri cu branza si marar

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2015 | 5142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1/2 cana cu iaurt
  • 1/2 cana cu lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza de oi
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza si marar:

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea. Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat. Framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Incorporam uleiul si mai framantam 3-4 minute. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branzeturile, cu smantana si mararul verde, tocat marunt. La final presaram sare si piper dupa gust. Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 3 bucati. Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa, taiem patrate potrivite. Pe un colt al fiecarui patrat, punem cam 1 lingura rasa de umplutura, apoi rulam cornurile. La fel procedam cu restul de aluat si umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul spuma si cu un penson le ungem. Le introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim cu folie alimentara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu unt si branza